Heeft zij jou gevraagd op één knie?
Of vroeg hij jou zomaar tijdens de afwas?

Hoe dan ook, jullie gaan trouwen: gefeliciteerd!

Maar wat lastig zeg, een trouwambtenaar kiezen op basis van een website en een foto… Ik zal het zo makkelijk mogelijk voor jullie maken. Ik pas bij jullie als:

  • Het publiek mag meelachen
  • Je een ongedwongen, ontspannen ceremonie wilt én als
  • Jullie een internationaal publiek hebben: tweetalig trouwen is helemaal m’n ding (English, please, that is 😊. Duits heb ik geprobeerd, dat was een succes, maar hé, als native speaker van het Engels ligt dáár mijn kracht.)

KLIKT HET? DAN KLOPT HET!

Een goede klik is the MOST important bit. Dan zijn jullie op je gemak en kan ik mijn werk op m’n best doen. Dus ik begin graag met een vrijblijvende kop koffie of thee om elkaar even te leren kennen en om te kijken of ik ben wat jullie zoeken.

STILSTAAN IN HET GESPREK

Op de bank met een pot thee / fles wijn en de telefoons even aan de kant: blokken jullie gezellig een avondje vrij in je agenda? Voor het gesprek kom ik een avond naar jullie toe om jullie te leren kennen en om te horen wat jullie willen in de ceremonie op jullie trouwdag (of wat jullie juist niet willen natuurlijk😊). En als je geen idee hebt, ook goed, dan denk ik graag mee!

OUTSIDE INPUT

Een bruiloft regelen is vaak meer werk dan wat je van te voren denkt. Daarom is het zo fijn om, tussen alle regeldingen door, ook even een avondlang stil te staan bij jullie liefde. Want wat is het nou eigenlijk aan je partner dat je denkt, naast jou wil ik elke ochtend wakker worden (ondanks het feit dat je de dekens pikt, snurkt, of koude voeten hebt)?! Trouwen is best wel een commitment, eigenlijk 😉!  

Ik neem mijn vragenkaartjes mee naar het gesprek, met vragen als ‘wat aan jouw partner maakt je trots?’ of ‘wanneer plak je je partner achter het behang?’ Met jullie antwoorden krijg ik mooie, herkenbare, grappige anekdotes die ik natuurlijk allemaal meeneem in het schrijven van de speech.
En, als jullie het leuk vinden, zoek ik ook contact met close friends & relatives voor ‘surprise input.’ Zo is een deel van de speech op de trouwdag ook voor jullie nog een verrassing!  

SCHRIJVEN

Met alles van ons gesprek en de eventuele input van getuigen of vrienden die ik gesproken heb, ga ik schrijven, schrijven, schrijven. Nieuws bereikt me niet meer, de was blijft liggen, ik zit echt even onder een steen omdat het schrijven van de speech die echt past bij jullie (en bij de gasten) me in beslag neemt. Jullie dansen door mijn hoofd, een tijdje, totdat het helemaal naar m’n zin is (lees: op de ochtend van jullie trouwen zit ik om 05:00 in badjas achter de laptop met een enorme mok thee voor tóch nog wat last-minute tweaks terwijl het allang af was).

CEREMONIE

Op de trouwdag ben ik ruim op tijd op de trouwlocatie om even rond te snuffelen, terrein te verkennen, en te zorgen dat alles in orde is. Een kwartier vóór de ceremonie zoek ik jullie nog even op. Hoe hebben jullie geslapen? Hoe voelen jullie je? Gaat alles nog zoals we hebben afgesproken? Zijn er last-minute dingen die ik weten moet? Zo begin je bewust en hopelijk minder nerveus aan jullie ja-woord😊. En dan mag je alles loslaten, en gewoon gaan genieten van jullie liefdesverhaal, met liefde vertaald naar een passende en onvergetelijke ceremonie in het Engels, Nederlands, of een combinatie daarvan.

POETRY

Ik schrijf, als jullie dat willen, een gedicht-op-maat over jullie. Voor jullie van mij, als aandenken aan je trouwdag. Maar dat is een ‘mag.’ Niks moet. Gedichtjes zijn niet voor iedereen. Maar als je nieuwsgierig bent naar wat ik schrijf, klik dan even hier.

TARIEF

Mijn tarief is €875,00, dat is inclusief BTW en exclusief reiskosten.

Een goede tekst kan je oprecht laten grinniken, huilen, fronzen.

Als tekstschrijver ga ik op zoek naar dat wat niet gezegd is of dat wat vele malen scherper verteld kan worden. Vanuit gevoel schrijven vind ik prachtig om te doen, dus voor teksten met hart, zij het een speech, een gedicht-op-maat, een tekst voor een uitvaart, of hulp voor het schrijven van je trouwgeloften, ben je aan het juiste adres!

Professionele teksten: helder en overtuigend

Zonder langdradig te zijn kan ik op een directe, professionele manier de tekst helder krijgen, ook als het onderwerp ingewikkeld is.

Creatieve teksten: levendig en betrokken

Voor een tekst waar zorgvuldigheid, gevoel, en juiste woordkeuze belangrijk is (uitvaart, bruiloft, gedicht-op-maat) neem ik alle tijd om te begrijpen wat je wilt zeggen. Met dat inzicht schrijf ik een tekst, vol details, die echt gaat leven, en zich zo afspeelt als een film in het gedachten van het publiek. Mijn tarief is afhankelijk van de duur en deadline van de opdracht. Vraag gerust!

Klik hier voor een paar taalstaaltjes!